De overlast in het Van Boetzelaerpark neemt helaas toe. Denk aan het rijden met scooters in het park, afval dumpen, alcohol drinken en dergelijke. De politie meldde dit afgelopen zaterdagavond in een tweet en vandaag besteedde ook het AD er aandacht aan.

De Vrienden zijn al jaren hard aan de slag om het park mooi en begaanbaar te houden zodat iedereen er van kan genieten: van jong tot oud. En velen genieten ook van het park op vele manieren: hond uitlaten, hardlopen, gezellig praten, schilderen, yoga, genieten van de natuur, eenden voeren, spelen in de speeltuin et cetera. Vandaar dat het zo jammer is dat enkelen zich niet aan de regels houden.

Samen met de gemeente en de politie proberen we het leuk en mooi te houden in het park. Zo hebben we vorige week nieuwe borden geplaatst met de regels. Ook zullen de zogeheten BOA’s en de politie vaker aanwezig zijn in het park. Waar de politie zaterdagavond vier bekeuringen heeft uitgedeeld, gaan de BOA’s en de agenten ook het gesprek aan met bezoekers. De politie meldde vanmiddag dat er gelukkig geen bijzonderheden waren en dat ze goede gesprekken hadden gevoerd. Wij zijn dan ook blij dat de overlast de aandacht heeft van de gemeente en de politie en dat de politie zo nodig handelend optreedt.

Op onze website kunt u vinden wat u kunt doen bij onraad of ongelukken.

 Foto van het nieuwe bord in het park

 

 

tweet politie