Te doen in het Van Boetzelaerpark

 

Het Van Boetzelaerpark biedt vele mogelijkheden om de natuur te verkennen en voor leuke activiteiten. Hier vindt u allerlei voorbeelden daarvan.

Bomenwandeling Van Boetzelaerpark (update 2019)

Wanneer u van wandelen en de natuur houdt, dan is de bomenwandeling in het Van Boetzelaerpark een aanrader voor u. De wandeling leidt u langs maar liefst 76 bomen. De brochure beschrijft de namen van de bomen en een handige route om ze allemaal te zien. Ook prachtige foto's opgenomen van de bomen en het park. De brochure is in 2019 vernieuwd.

De brochure is samengesteld door IVN afdeling De Bilt e.o., een vereniging voor Natuur-, en milieueducatie die wil bijdragen aan een duurzame samenleving door mensen te betrekken bij natuur, milieu en landschap. Deze uitgave is tot stand gekomen in samenwerking met de Vrienden en met De Historische Kring D’Oude School.

 

Download brochure

 

Brochure bomenwandeling 2019

Audiotour Rondje Van Boetzelaerpark

Er is een audiotour beschikbaar voor het Van Boetzelaerpark. Deze is gemaakt door "De Bilt Schrijft" in samenwerking met de Vrienden. U kunt deze audiotour, die werkt voor iOS en Android, gratis downloaden via MuseumApp of op de gebruikelijke wijze via uw smartphone of tablet.

Audiotour in MuseumApp

Jaaragenda 2018

 

Jaaragenda 2018

Jaaragenda 2017

In 2017 organiseren de Vrienden weer allerlei activiteiten in het Van Boetzelaerpark.

Werkochtend 27 februari 2016 400x300 3

Jaaragenda 2016

In 2016 organiseren de Vrienden weer allerlei activiteiten in het Van Boetzelaerpark.

foto jaaragenda 2016

Werkochtenden laatste zaterdag van de maand

De maandelijkse werkbijeenkomsten vinden plaats op de laatste zaterdag van elke maand, met uitzondering van de maanden juli, augustus en december.
We starten de werkochtenden om 9.30 uur met een kop koffie of thee. De ochtend wordt afgesloten om 12.30 uur.

Steekt u graag de handen uit de mouwen voor een zinvolle klus, sluit dan een keertje bij ons aan! Het is bovendien ook nog eens gezellig.

 

Werkochtend 30 april 2016

 

Meld u aan

 

Jaaragenda 2015

In 2015 organiseren de Vrienden allerlei activiteiten in het Van Boetzelaerpark.

Extra werkochtend 6 juni 2015 in plukboomgaard

Er is een extra werkochtend op zaterdag 6 juni 2015 in de boomgaard van het Van Boetzelaerpark. We gaan dan werken onder begeleiding van Walter den Hollander. Op het programma staan het maaien van de zogeheten boomspiegels en het uitdunnen van beginnende vruchten. Ter voorbereiding van as zaterdag 6 juni hebben we de gemeente gevraagd zorg te dragen voor het maaien van de boomgaard. We hopen op uw hulp! Om half 10 staan de koffie en thee weer klaar!

Werkzaamheden 20 maart 2015 NLdoet

Op vrijdag 20 maart wordt er in het kader van NLdoet door meer dan 50 mensen gewerkt in het park. NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

activiteiten nl doet