Directeur Vereniging van de ANWB, Marga de Jager overhandigde maandagmiddag 4 november een bedrag van 10.000 euro aan de Stichting Vrienden van het Van Boetzelaerpark. Het project “Boetzelaerpark toegankelijk voor mindervaliden” is namelijk als winnaar uit de bus gekomen in de campagne 'Samen in actie' van het ANWB Fonds in de provincie Utrecht. Voor iedere provincie in Nederland viel een project in de prijzen. Bijna 23.000 leden brachten voor dit nationale project van het ANWB Fonds hun stem uit.


De cheque werd in ontvangst genomen door Ben Verwiel, voorzitter van de Stichting, in aanwezigheid van ongeveer 40 belangstellenden. Daarna volgden een dankwoord van Wethouder Anne Brommersma en voorzitter Ben Verwiel. Vervolgens was er, in de traditie van de vrienden, ook gelegenheid tot het drinken van koffie en thee en in dit geval het nuttigen van de tompoezen van de ANWB. En natuurlijk gingen de aanwezigen ook nog naar de ingang waar het allemaal om te doen was.

20191104 Uitreiking 1

 

Met de bijdrage van de ANWB wordt een deel van het park gerenoveerd. Bij de hoofdingang van het park is jaren geleden tussen twee bloembakken een constructie aangebracht die toegang voor fietsen lastig moet maken. Gevolg is wel dat de toegang voor rolstoelen of scootmobielen onmogelijk is geworden en voor kinderwagens moeilijk. Het voetpad is uitgesleten en bij regen vormen zich hier grote plassen water. “We kregen geregeld verzoeken van rolstoelers hoe ze het park in konden’’, aldus Ben Verwiel. ”Met deze bijdrage kunnen we dit realiseren. We zijn hier ontzettend blij mee.’’


,,Het ANWB Fonds ontving dit jaar 231 inzendingen, waar 41 genomineerden uit kwamen’’, aldus Paul Makken, voorzitter van het ANWB Fonds. ,,Uiteindelijk zijn daar via onder meer de stemmen van bijna 23.000 ANWB-leden twaalf winnaars uit gekomen, in iedere provincie een. We zijn onder de indruk van de kwaliteit van de aanvragen. Dat laat zien dat mensen bereid zijn veel van hun tijd en energie in te zetten voor de gemeenschap.’’ Het ANWB Fonds helpt initiatieven op het gebied van (duurzame) mobiliteit, verkeersveiligheid en ‘iedereen eropuit’ een start te maken.

 

20191104 Uitreiking 5

 

20191104 Uitreiking 2

 

20191104 Uitreiking 3

 

20191104 Uitreiking 4

 

Foto's genomen door Hanneke