Het voorjaar is aangebroken en het broedseizoen in volle gang. Snoeien kan nog wel, maar met beleid. Schoffelen en kantjes bijwerken kan natuurlijk altijd, net als genieten van het frisgroene (en soms fris rosse) blad aan de bomen en alles wat groeit en bloeit.

Er waren deze ochtend weer zo'n 12 vrijwilligers aan de slag, als altijd onder leiding van Richard Guldenmond.

Bij het natuurpad langs de boomgaard sneuvelden weer heel wat bramen. Er werd ook gesnoeid, om te zorgen dat het pad begaanbaar blijft.


 

Bij de ingang bij de Hessenweg werden de uitgebloeide rhodondendrons teruggesnoeid, en werden de laurierbomen uitgedund. Een belangrijke taak is altijd weggelegd voor de 'slepers' die al het snoeiafval bij elkaar leggen. De gemeente kan het dan makkelijk ophalen. Intussen werden ook alle prullenbakken schoongemaakt: ze staan er weer stralend geel bij!

 Dit plantsoen met hosta's en andere vaste planten werd netjes gemaakt.

 Een kleine greep uit de voorjaarsbloeiers: rotsooievaarsbek, rhodondendron en fluitekruid (dat erg van stikstof houdt, net als al die bramen ...)

De bomen zijn nu prachtig, niet alleen het blad maar ook de bloemen! Rode beuk (linksboven en rechtsonder), gewone beuk (linksonder) en de Vaantjesboom/Zakdoekjesboom (rechtsboven).

Dreigende luchten om precies 12.30 uur. Tijd om naar huis te gaan.