De maandelijkse werkbijeenkomsten vinden in beginsel plaats op de laatste zaterdag van elke maand.
We starten de werkochtenden om 9.30 uur met een kop koffie of thee. De ochtend wordt afgesloten om 12.30 uur.

Steekt u graag de handen uit de mouwen voor een zinvolle klus, sluit dan een keertje bij ons aan! Het is bovendien ook nog eens gezellig.

Als gevolg van het risico op besmetting met Corona en de maatregelen van de overheid zijn tot nadere berichtgeving de werkochtenden afgelast.

 

20180630 werkochtend

 

Sinds de zomer van 2014 werkt op elke laatste zaterdag van de maand een steeds grotere groep vrijwilligers in het park. Afhankelijk van het seizoen worden er onderhoudswerkzaamheden in het park en/of de boomgaard uitgevoerd. Zo werd er in het afgelopen jaar een oude eendenkooi geruimd, bomen gesnoeid, het weiland in de boomgaard gehooid en bramen en andere zaailingen gerooid. De resultaten van deze regelmatige werkzaamheden zijn op sommige plaatsen in het park al duidelijk zichtbaar. Natuurlijk is er tijdens deze werkochtend ook altijd voldoende tijd om bij te praten, tijdens het werk of onder het genot van een kop koffie met wat lekkers erbij.

 

20190316 werkochtend

 

Eerste voorloper werkochtenden was november 2007

Op 2 november 2007, enkele maanden na de oprichting van de Vrienden, kwamen de eerste vrijwilligers al bij elkaar om de handen uit de mouwen te steken in het Van Boetzelaerpark.

 

Krantenknipsel eerste opruimdag 2007

 

Vijftigste werkochten op 29 februari 2020

 Zaterdag 29 februari was de vijftigste werkochtend. Deze ochtend waren extra veel vrienden gekomen, namelijk rond de 30. Er werd natuurlijk extra aandacht aan de vijftigste werkochtend besteed. Zie verder Vijftigste werkochtend een feit (update)

20200229 werkochtend 1