Elke laatste zaterdag van de maand werken we met een groep vrijwilligers in het park, onder leiding van iemand van de gemeente.

We verzamelen om 9.30 bij het tuinhuisje bij de vijver en starten met een kop koffie of thee. Er wordt besproken wat we die ochtend gaan doen en iedereen wordt ingedeeld in een groepje. Daarna gaan we aan de slag tot ongeveer 11 uur. We pauzeren met koffie en iets lekkers, waarna we nog tot ongeveer 12.30 uur doorwerken.

Steekt u graag de handen uit de mouwen voor een zinvolle en gezellige klus, sluit dan een keertje bij ons aan!

 

Ik meld mij aan voor de werkochtenden

 

20180630 werkochtend

 

Sinds de zomer van 2014 werkt op elke laatste zaterdag van de maand een steeds grotere groep vrijwilligers in het park. Afhankelijk van het seizoen worden er onderhoudswerkzaamheden in het park en/of de boomgaard uitgevoerd. Zo werd er in het afgelopen jaar een oude eendenkooi geruimd, bomen gesnoeid, het weiland in de boomgaard gehooid en bramen en andere zaailingen gerooid. De resultaten van deze regelmatige werkzaamheden zijn op sommige plaatsen in het park al duidelijk zichtbaar. Natuurlijk is er tijdens deze werkochtend ook altijd voldoende tijd om bij te praten, tijdens het werk of onder het genot van een kop koffie met wat lekkers erbij.

 

20190316 werkochtend

 

Eerste voorloper werkochtenden was november 2007

Op 2 november 2007, enkele maanden na de oprichting van de Vrienden, kwamen de eerste vrijwilligers al bij elkaar om de handen uit de mouwen te steken in het Van Boetzelaerpark.

 

Krantenknipsel eerste opruimdag 2007

 

Vijftigste werkochtend op 29 februari 2020!

 

20200229 werkochtend 1