Verbinding Biltse Grift en Van Boetzelaerpark officieel geopend

Op 29 oktober heeft rond 10.00 de feestelijke openingshandeling plaatsgevonden van de waterverbinding tussen de Biltse Grift en de vijver in het Van Boetzelaerpark. Wethouder mw. Anne Brommersma en dhr. Guus Beugelink van het Hoogheemraadschap draaiden het ‘sluisje’ open tussen de nieuw gegraven sloot en de vijver en daarmee vanuit de Biltse Grift. Er waren ongeveer vijftig belangstellenden en pers aanwezig.

20161029 Openingshandeling

 

Voor de openingshandeling

Voorafgaand verzamelden de vrienden en andere belangstellenden zich bij het Parkhuisje. Daar gaf de wethouder aan dat het voor de waterkwaliteit in de vijver in het Van Boetzelaerpark veel beter is om in verbinding te staan met de Biltse Grift. Stilstaand water is nooit goed en in de zomer was het peil soms te laag. Daardoor moest in de zomer af en toe de vijver worden bijgevuld met een tankwagen. Niet alleen is dat zonde van het verse drinkwater, maar ook ecologisch niet goed voor de vijver. Daarom is zij blij dat de verbinding nu een feit is. Ook de heer Beugelink benadrukte het belang van vers water in de vijver. Daarom heeft het Hoogheemraadschap ook € 30.000 bijgedragen om de verbinding te realiseren.

20161029 koffie vooraf20161029 Openingsspeech Brommersma20161029 Openingspeech Beugelink

 

Opening

Na de speeches gingen de belangstellenden naar het ‘sluisje’ voor de officiële openingshandeling. Het opendraaien bleek wat ingewikkelder dan gedacht, maar lukte uiteindelijk wel. Kort daarop stroomde het water heel snel de vijver in. Om dit beheerst verder te laten plaatsvinden, draaide de wethouder op advies van een deskundige het sluisje toch weer een klein beetje dicht.

20161029 stromend water

 

Na afloop koffie en start werkochtend

Na afloop liep iedereen weer terug naar het Parkhuisje om te genieten van een tweede kopje koffie met appeltaart! Velen stonden alweer te popelen om aan de gang te gaan in het park met noodzakelijke werkzaamheden. Het was immers ook (alweer) de tweeëntwintigste werkochtend die vrijwel iedere laatste zaterdag van de maand is.

20161029 taart na afloop