Wethouder bezocht werkochtend 25 november

Wethouder E. Rost van Tonningen van de Gemeente De Bilt bezocht zaterdag 25 november de werkochtend van de Vrienden van het Van Boetzelaerpark en liet zich uitgebreid informeren door het bestuur. Terwijl de wethouder een rondleiding kreeg, gingen de Vrienden aan het werk in het park. Zo werden de nestkastjes tijdelijk uit de bomen verwijderd om te worden schoongemaakt. Hierdoor kunnen volgend seizoen nieuwe bewoners in de nestkastjes weer hun nest bouwen. Ook werden in diverse plantvakken de bramen, die alles overwoekeren, verwijderd.

 

 DSC0215 bewerkt 1 600

 

 

Werkochtenden beginnen altijd met even bijpraten en het verdelen van de werkzaamheden. Tijdens de koffie informeerde voorzitter Ben, secretaris Toos en de andere Vrienden de wethouder over de Stichting en haar activiteiten en natuurlijk over de pracht en praal van het park. Aandacht werd ook besteed aan de culturele activiteiten in het park, waarvan natuurlijk de jaarlijkse Kunstmarkt het hoogtepunt vormt.


Dit jaar leidde de Kunstmarkt wel tot veel schade aan het park als gevolg van het slechte weer (zie Kunstmarkt 2017: bakken regen uit de lucht). De wethouder gaf aan dat hij het Van Boetzelaerpark heel geschikt vindt voor culturele activiteiten en ook hij beschouwt de Kunstmarkt als jaarlijks hoogtepunt. De Vrienden gaven aan dat het park nu nog niet goed geschikt is voor culturele activiteiten. Zo leiden de opbouwwerkzaamheden en bezoekers tot veel schade aan de paden. Verbeteringen zijn al in 2013 voorgesteld in een plan voor de renovatie van het park, dat toen in opdracht van de gemeente is opgesteld. In dat plan staan ook nog andere verbeteringen, waaronder het weer in de oorspronkelijke staat terugbrengen van de ingang aan de Blauwkapelseweg. Als gevolg van bezuinigingen in 2014 zijn echter vele verbeteringen nooit gerealiseerd. De wethouder toonde zich verbaasd dat een plan dat in opdracht van de gemeente wordt opgesteld vervolgens niet wordt uitgevoerd. Hij zegde toe het plan uit 2013 te gaan bestuderen.


Tijdens de rondleiding van de wethouder in het park, toonde hij zich erg enthousiast. Niet alleen kon hij met eigen ogen de bezienswaardigheden in het park zien, maar ook de resultaten van de goede samenwerking tussen de Vrienden en de Gemeente De Bilt. De wethouder kon zich verder een goed beeld vormen van de wensen voor verbetering van de paden en het in de oorspronkelijke staat terugbrengen van de ingang. Daar was vroeger namelijk een rond plantvak en stond er een kunstwerk. Tot slot kwamen nog de ingangen van het park aan bod. Deze zijn nu niet geschikt voor invaliden en mensen met kinderwagens, terwijl het park wel heel geschikt is voor deze doelgroepen. Ook over die wens is gesproken.


De Vrienden waren blij met de belangstelling van de wethouder en ervaren dit als een compliment voor de verrichte activiteiten en een grote stimulans voor het realiseren van de nog vele plannen. Dat alles voor een nog mooier en beter park voor de inwoners en bezoekers van Gemeente De Bilt.

 

Rondleiding wethouder in het parkRondleiding wethouder in het parkSchoonmaken nestkastjesWerkochtend 25 november 2017