Ooit, en dat is alweer tientallen jaren geleden, sierde een kleurrijk plantsoen, met in het midden daarvan een sierlijke vaas, de hoofdingangspartij van het park. In twee gemetselde bloembakken met metalen bogen stonden mooie rozen. De open ingangspartij van het park gaf onbeperkte toegang voor iedereen. Maar dat was toen…. Het is het plan om de oude luister van de ingangspartij van het park te herstellen. In goed overleg met de gemeente De Bilt is er de afgelopen maanden door het bestuur van de Vrienden van het Van Boetzelaerpark gewerkt aan een groots renovatieplan voor het entreegebied van het park.Dit was al aangekondigd tijdens onze jaarvergadering.

In het kort komt het plan op het volgende neer:

  • Herstel van bloembakken aan beide zijden van de ingangspartij met daarin passende planten. De oude gazen hekwerkconstructie wordt verwijderd en in plaats daarvan een komt een mooi nieuw hek. Daardoor wordt het park niet alleen in aanzien aantrekkelijker, maar ook gemakkelijker toegankelijk voor rolstoelen en scootmobiels. Bij de ingang van het park komt ook een aantal nieuwe fietsenklemmen.
  • Een bloemrijk plantsoen op de plaats van de grasheuvel nu, met in het midden daarvan een replica van de “Moerkoertvaas”. De oorspronkelijk gerestaureerde Moerkoertvaas krijgt een plaats bij het huis Sandwijck.

 De gemeente heeft een beperkt budget ter beschikking gesteld voor dit ambitieuze project. Voor de overige gelden die noodzakelijk zijn voor de realisatie van het project, is (of gaat) de Stichting Vrienden van het Van Boetzelaerpark in gesprek met meerdere goede doelen, fondsen en bedrijven in of uit de omgeving van De Bilt.

 Hebt u voor ons nog suggesties in het kader van de fondsenwerving? Of hebt u nog oude foto’s van de ingangspartij of het plantsoen zoals het was? We zijn hierin zeer geïnteresseerd!

 

Ik heb een suggestie voor fondsenwerving

 

Ik heb oude foto's

 

Ik wil wel bedrag doneren

 

Ingangspartij boetzelaerpark oorspronkelijk

 

 

Ingangspartij boetzelaerpark schets nieuwe situatie

Ingangspartij boetzelaerpark huidige situatie 1

Ingangspartij boetzelaerpark huidige situatie 2

Moerkoertsvaas

Originele moerkoertsvaas