Wat staat er in 2015 op het programma?

Het bestuur heeft diverse plannen voor het jaar 2015.

 

Overleg met gemeente over plannen

Op 5 juni 2015 heeft het bestuur overleg met Wethouder Brommersma en haar medewerkers beleid en openbaar groen van de gemeente De Bilt. We willen dan spreken over de samenwerking bij het onderhoud, het herstel en de verbeteractiviteiten in het park. Belangrijk zijn bijvoorbeeld het terugplaatsen van prullenbakken op handige plekken in het park, meer zitgelegenheid en de aanleg van paden met duurzaam materiaal. We willen ook dat de gemeente de communicatie met de Biltse bevolking verzorgt over de verbeteringen in het Van Boetzelaerpark (plan Copijn genoemd). Dit jaar zal bijvoorbeeld de verbinding tussen de vijver en de Biltse Grift worden aangelegd, tegelijk met de herinrichting van het “Overtuin- gedeelte” bij de Utrechtseweg en de verplaatsing van de honden-uitlaatplaats. Ook voor de direct omwonenden is inspraak van belang. Uiteraard krijgen het bevorderen van de veiligheid en de aanpak van overlast ook aandacht in dat gesprek.

Verbeterprojecten Vrienden

Concrete verbeterprojecten waar we als Stichting het voortouw in willen nemen, zijn de beplanting van de ronde perk bij de ingang aan de Hessenweg en een Panna-voetbalveldje.

Onderhoud park

Verder zijn er natuurlijk de maandelijkse werkochtenden, op elke laatste zaterdag van de maand. Soms vragen specifieke werkzaamheden tussentijds aandacht, afhankelijk van weersomstandigheden en groeiontwikkeling. We doen ook dan graag een beroep op u.

 

Meld u aan