Start graven sloot voor verbetering water in het Van Boetzelaerpark (update 5 augustus)

Woensdag 25 mei 2016 is gestart met het graven van een sloot om de toekomstige koeienweide in het Van Boetzelaerpark aan de zijde van de Utrechtseweg. Samen met het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden werkt de gemeente De Bilt aan de verbetering van de kwaliteit van het oppervlaktewater in het van Boetzelaerpark. Dit past in de renovatieplannen voor het park.

In februari 2016 is er al een ondergrondse verbinding met de Biltse Grift aan de andere kant van de Utrechtseweg gerealiseerd. Deze verbinding voorziet het park rechtstreeks van vers oppervlaktewater. De nieuw te graven sloot om de toekomstige koeienweide vervoert het water verder het park door.

Vooral in de maand juni is er veel werk verzet, zoals u kunt zien op onderstaande foto's. Het is nu nog wachten op de definitieve verbinding tussen de Biltse Grift en de gegraven sloot. Hierdoor zal het water in de sloot op hetzelfde niveau komen als in de Biltse Grift en dus hoger dan nu. Hiermee ontstaat ook een optimale verbinding met de vijver. Wanneer de werkzaamheden zijn afgerond, zal er naar verwachting een feestelijke opening plaatsvinden.

start werkzaamheden sloot

 

 

.