Maak kennis met het Van Boetzelaerpark tijdens Nacht van de Buitenplaats in Utrecht en adopteer een vogelhuisje in het park

De Vrienden van het Van Boetzelaerpark doen op 10 september 2016 mee aan de Nacht van de Buitenplaats in de provincie Utrecht. Op deze avond is van alles te beleven. De buitenplaatsen worden letterlijk en figuurlijk in bijzonder licht gezet voor u. Laat u verrassen op unieke locaties door de feeërieke sfeer en een afwisselend cultureel programma. In een sprookjesachtige omgeving kunt u genieten van muziek, rondleidingen, diner, wandelingen en vertellingen.


Van 19.00 tot 21.00 kunt u kennis maken met het Van Boetzelaerpark in De Bilt en eventueel ook een vogelhuisje adopteren. Op deze zaterdag vindt ook de jaarlijkse kunstmarkt plaats in het park. Er is daarom ook volop ander vertier, waaronder muziek en de mogelijkheid om een hapje of een drankje te verkrijgen.

impressie park nacht buitenplaats

 

Kennismaking met het park

De Vrienden willen mensen attent maken en betrokken houden bij het Van Boetzelaerpark en het rijke vogelleven in het park. Tijdens de Nacht van de Buitenplaats kunnen bezoekers, aan de hand van foto’s en verhalen, kennis nemen van de geschiedenis van en de vogels in het park.

 

Adopteer een nestkastje en geef het een eigen signatuur

We stellen u als bezoeker in de gelegenheid om een vogelhuisje te adopteren en ter plekke uit te zoeken. Als u een vogelhuisje adopteert, mag u het voorzien van een creatief en uniek nummer. Een paar weken later willen we gezamenlijk de vogelhuisjes gaan ophangen in het park. De opgehangen vogelhuisjes tekenen we in op de plattegrond van het park en publiceren we op deze website. De komende jaren gaan we dan monitoren of de vogelhuisjes in gebruik zijn genomen en door welke soort vogels. Ook hiervan zullen we op de website melding gaan maken. Draagt u de vogels in het park een warm hart toe en wilt u hun wel en wee kunnen volgen, adopteer dan een vogelhuisje!

 

Organisatorische zaken

Het Van Boetzelaerpark is eenvoudig te bereiken en is gelegen tussen de Utrechtseweg, de Kerklaan, de Blauwkapelseweg en de Bilthovenseweg in De Bilt (route). Parkeren is mogelijk in de omliggende straten, maar het is deze avond wel druk vanwege de Kunstmarkt in het Van Boetzelaerpark.
De activiteit is van 19.00 tot 21.00 midden in het park aan de rand van de vijver. Daar staat een klein parkhuisje met daarvoor een vlonder. Vlak voor de vlonder vindt de activiteit plaats. Ook bij slecht weer gaat de activiteit door, maar dan vooral in het parkhuisje.
U hoeft zich niet aan te melden. Wel vragen we u een kleine donatie te doen in de stichtingskas van de Vrienden van het Van Boetzelaerpark. Daarmee kunnen toekomstige activiteiten en/of projecten worden gefinancierd.

 

Nacht van de Buitenplaats

In de provincie Utrecht zijn prachtige buitenplaatsen te vinden. Landschap Erfgoed Utrecht organiseert deze Nacht samen met de deelnemende buitenplaatsen om het voor iedereen mogelijk te maken deze prachtige monumenten en het verhaal erachter te ontdekken. Want wist u dat vele buitenplaatsen ooit de vakantieoorden van de gegoede burgerij waren? Reis op 10 september tijdens de Nacht van de Buitenplaats langs de deelnemende buitenplaatsen. Kom een kijkje nemen achter de heggen en hagen en laat u vervoeren op deze unieke locaties!