Officiële opening verbinding Biltse Grift met Van Boetzelaerpark op 29 oktober 2016

Op zaterdag 29 oktober om 10.00 zullen wethouder Anne Brommersma en de heer Guus Beugelink van het Hoogheemraadschap de feestelijke openingshandeling verrichten van de verbinding tussen de Biltse Grift en het Van Boetzelaerpark. Daarna starten we, voor diegenen die dat willen, met de maandelijkse werkochtend, de tweeëntwintigste al weer. U bent van harte uitgenodigd om bij de opening en/of de werkochtend aanwezig te zijn.

Vanaf 9.30 bent u welkom in / bij het parkhuisje, centraal gelegen in het park. Daar staat een kopje koffie voor u klaar. Om 10.00 uur vindt de openingshandeling plaats bij het nieuwe sluisje. Na afloop wandelen we door ons mooie park terug en is er tweede kopje koffie met appeltaart!

Omdat we graag weten hoeveel appeltaart we moeten bakken, verzoeken wij u om uw komst te melden via onderstaande knop of via ons mailadres.
Hopelijk ontmoeten we elkaar zaterdag 29 oktober in het park.

20161022 opening verbinding

 

 

Verbinding acht maanden geleden gestart

Acht maanden geleden werd een start gemaakt met een waterverbinding tussen de Biltse Grift en de vijver in het Van Boetzelaerpark. Er is, in opdracht van de gemeente De Bilt met de financiële steun van Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden, in de afgelopen maanden veel werk verzet en de grote weide van het park heeft een metamorfose ondergaan. Met de opening van het sluisje tussen de nieuw aangelegde sloot en de vijver is de verbinding een feit. Deze verbinding maakt onderdeel uit van de renovatie van het Van Boetzelaerpark.
Zie verder: Start graven sloot en Verbinding Biltse Grift met Van Boetzelaerpark een feit

Aansluitend maandelijkse werkochtend

Na de opening gaan we, voor diegenen die dat willen, met de maandelijkse werkochtend van start. We gaan aan de slag aan beide kanten van het bruggetje in het park. Door drastisch te snoeien in de plantvakken langs het water, zal de zichtlijn tussen de beide vijver gedeeltes hersteld worden. Dit is een klus die we, gezien de wat kortere (werk)tijd, misschien niet in een keer zullen kunnen klaren tenzij er natuurlijk velen komen helpen.

Ook zullen we met een paar vrijwilligers aan de slag gaan met de voorbereidingen voor het ophangen van de 40 nestkastjes.